Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novi koronavirus

Na onkološkem inštitutu ob porastu okužb omejili obiske, začenja se cepljenje z novim cepivom

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so ob povečanju števila okužb s koronavirusom omejili obiske na vseh svojih oddelkih. V zdravstvenih domovih se medtem začenja tako sezonsko cepljenje proti gripi kot cepljenje s posodobljenimi cepivi proti covidu 19.

6

NIJZ priporoča kroničnim bolnikom cepljenje proti novi različici koronavirusa, cepivo je že na voljo

Na NIJZ-ju so pripravili priporočila za cepljenje proti covidu-19 za jesen 2023. V Slovenijo je že prispelo posodobljeno cepivo proti covidu-19 proizvajalca Pfizer-BioNTech, ki je prilagojeno podrazličici koronavirusne različice omikron XBB.1.5.

15

Kljub občutnemu porastu okužb za zdaj malo hospitalizacij zaradi covida-19

Število okuženih z novim koronavirusom narašča, a s tem povezanih hospitalizacij ni veliko. Skozi leta epidemije in cepljenja so si namreč ljudje zgradili imunost, zato infektologinja Bojana Beović ne pričakuje večjega števila hudo bolnih.

16

WHO pred prihajajočo zimo opozarja na prisotnost covida-19

Svetovna zdravstvena organizacija opozarja na skrb vzbujajoče trende v povezavi s covidom-19, medtem ko se na severni polobli bliža hladnejše jesensko-zimsko obdobje. Pozivajo k okrepljenemu nadzoru nad širjenjem bolezni in cepljenju ranljivih skupin.

11
Več novic

Koronavirusna različica eris povzročila porast okužb, a tveganje za javno zdravje ostaja nizko

Število obolelih s covidom-19 po svetu je v zadnjem mesecu naraslo za 80 odstotkov, so sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je eris označila kot "interesno različico", vendar tveganje za javno zdravje ostaja nizko.

9

Na zalogi še vedno milijon in pol odmerkov cepiv proti covidu-19

V Sloveniji je trenutno na zalogi 1.495.396 odmerkov cepiv proti covidu-19, ki jim bo rok potekel v obdobju od 9. junija letos do 29. februarja 2024. Evropska komisija se je prejšnji teden s podjetjema BioNTech in Pfizer dogovorila o zmanjšanju dobav.

35

Sodišče: Avstrija ni kriva za izbruh novega koronavirusa v Ischglu marca leta 2020

Zvezno sodišče na Dunaju je razsodilo, da Avstrija kot država ni kriva za množični izbruh okužb z novim koronavirusom v zimskošportnem središču Ischgl leta 2020.

19

Vodilni kitajski virolog ne izključuje možnosti, da je novi koronavirus ušel iz laboratorija

Nekdanji vodja kitajskega centra za nadzor nalezljivih bolezni George Gao, ki je imel pomembno vlogo pri odzivanju Kitajske na pandemijo covida-19, je v pogovoru za BBC dopustil možnost, da je virus ušel iz laboratorija.

9
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov